2020-08-20

Atnaujinta informacija

Gerbiami Tėveliai,

Kviečiame susipažinti su patvirtintu 2020 m. birželio 17 d. VESOC sprendimu Nr. V-1840 bei atnaujintomis rekomendacijomis.

Dėl vaikų sveikatos patikrinimo pažymėjimų. Informuojame, kad Sveikatos apsaugos ministerija pratęsė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, kurie lanko darželį, ir kurių sveikata nuo paskutinio patikrinimo nepasikeitė, sveikatos pažymėjimų galiojimo laiką. Sveikatos pažymėjimai galios iki metų pabaigos (Sveikatos apsaugos ministro 2020-07-07 ĮSAK. Nr. V-1615, žr. prisegta). Kitais atvejais, naujai priimtų ar keičiančių ugdymo įstaigą, vaikų sveikatą tėvai turi patikrinti įprasta tvarka (daugiau informacijos rasite http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/vaiku-liekanciu-toje-pacioje-mokykloje-sveikatos-pazymejimai-galios-iki-metu-galo).

Dėl veiklos organizavimo ir saugumo sąlygų. Darbuotojai, vykdantys vaikų priėmimą į įstaigą, taip pat ir atlydintys vaikus asmenys, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Pažymime, kad uždarose erdvėse, grupės renginiuose uždarose erdvėse dalyvaujantys pilnamečiai tretieji asmenys (pvz., tėvai (globėjai, rūpintojai), kai tarp dalyvių neišlaikomas 2 metrų atstumas, turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.  Primename, kad paslaugos darželyje organizuojamos maksimaliai laikantis grupių izoliacijos principų: vaikai nuolatos turi dalyvauti tos pačios grupės veiklose, skirtingų žaidimų aikštelėse žaidžia skirtingų grupių vaikai, ribojamas grupių darbuotojų kontaktas, vaikai maitinami grupės patalpose (jei grupės patalpose nėra sąlygų organizuoti vaikų maitinimą ir vaikų maitinimas yra organizuojamas bendroje valgymo salėje, vienu metu joje turi valgyti vaikai tik iš vienos grupės pagal iš anksto parengtą grafiką). Atsakingai laikomasi visų asmens ir patalpų higienos reikalavimų: patalpos reguliariai vėdinamos, valomos ir dezinfekuojamos, prie praustuvių patiekiama skysto muilo, sanitariniai mazgai nuolat dezinfekuojami.

Dėl ankstyvojo amžiaus vaikų adaptacijos. Adaptacijos procesą siūloma vykdyti palaipsniui, atsižvelgiant į kiekvienos šeimos poreikius. Dėl padidėjusių COVID-19 atvejų, nerekomenduojama tėvams dalyvauti vaikų ugdomojoje veikloje, išskyrus ypatingus atvejus (kai vaikas turi specialiųjų ugdymosi poreikių ir pan., laikantis visų saugumo reikalavimų).

DĖL IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO ORGANIZAVIMO BŪTINŲ SĄLYGŲ PAKEITIMO (V-1840)

SAM Isak del sveikatos patikrinimu

Rekomendacijos nuo rugpjucio 17 d.