Mityba


Vadovaujantis Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo įstaigoje tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu ir suderintu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 20-ties dienų perspektyviniu valgiaraščiu, mūsų įstaigoje nuo 2018 m. sausio 15 d. maistas gaminamas laikantis rekomenduojamų paros maistinių medžiagų ir energijos normų, sumažinus kaloringumą, ribojant cukraus, druskos, riebalų kiekį, įtraukiant kuo daugiau šviežių daržovių, vaisių, varškės, pieno produktų, natūralų medų, viso grūdo ruginę duoną, pilno grūdo makaronus, kvietinius speltos miltus. Visiškai atsisakyta sumuštinių, bandelių, sausainių.

Atsigerti siūloma vandens su citrina, uogų ir vaisių kompoto, kuris verdamas iš natūralių produktų, nesaldomas cukrumi.

Karšti patiekalai gaminami tausojant maistine savybes: verdama vandenyje, garuose, troškinama.

20 dienų perspektyviniai valgiaraščiai